Whiskykalender 2020 - sammanfattning

Jorden runt med en whiskykalender


Whiskykalendern 2020 var den 7:e i ordningen för A Taste of Whisky, här sammanfattar jag lite om jobbet och reflektioner kring årets kalender.

ovan

24 flaskor whisky


Som alla andra år utgår jag från Systembolagets hemsida, botaniserar i det stora utbudet i beställningssortimentet för att filtrera och grovt välja ut  intressanta whisky. Fortfarande stämmer hyggligt känslan på vad som varit med tidigare år eller ej.

7 års kalenderskapande


Med 7 whiskykalendrar och några sommarkalendrar har det provats strax under 200 flaskor whisky under åren. Några destillerier har självklart varit med flera gånger men gissar att drygt 100-120 unika destillerier har deltagarna provat under åren.

NIKKA COFFEY MALT


Några gånger, som i år med Nikka Coffey Malt, kommer en whisky tillbaka i kalendern med samma buteljering. När jag väljer en sådan är det som med Nikka här, en uppskattad whisky som tillverkas på ett speciellt sätt och som är svår att få tag på till och från. Vill du läsa mer om Nikka Coffey Malt, öppna lucka 18.

JORDEN RUNT


I år blev bredden på olika länder i whiskykalendern ovanligt stor. Så stor att om vi började en whiskyresa på Mackmyra i norr och tog oss fågelvägen till Goa i Indien för att besöka Paul John och sedan ta oss vidare till Nya Zeeland, Mexico och USAs västkust och tillsist till Storbrittannien och främst Skottland igen hade vi gjort en resa på 40530 km, ca 450 km längre än jordens omkrets.

TACK FÖR I ÅR


Tycker själv att det blev en bra blandning och spridning av whiskysorter i år. Hoppas (och vet delvis) att ni tyckt det samma. Hoppas att till nästa års kalender hittat en ny kommentarsfunktion att lägga här på hemsidan, så man kan välja om man vill skriva något innan eller efter man provat dagens flaska. Nu finns alla luckor att nå via kalendern, så provar ni i efterhand så är det bara att öppna och läsa om whiskyn.


Whiskykalender 2021 blir det, ni som varit med tidigare får ett mail när det är dags att anmäla sig till 2021-års kalender, följ gärna A Taste of Whisky på Instagram eller Facebook för att få notis där.