Jul-i-Kalender 2016


Andra upplagan av Jul-i-Kalender, kan du avgöra om whiskyn kommer från skottland eller ett annat land?

Läs mer och anmäl dig här:

Läs mer och anmäl dig till sommarens onlineprovning här:

Max antal deltagare

46 st

Antal anmälda, hittills

46 st       

Platser kvar:


Flaskstorlek

30 ml

Antal flaskor per kalender:

10 st

Summa

whiskysafe*

19000 krPris per deltagare:

650 kr

* whiskysafe

§6  Whiskysafe -  vid beställning och deltagande i A Taste of Whiskys onlineprovningar betalas en förutbestämd summa in i klubbens whiskysafe. Ur denna pott köps whisky in för den aktuella provningen och fördelas på småflaskor om 20, 30, 40, 50 eller 60 ml flaskor. Whiskysafe hålls separerat från A Taste of Whiskys övriga verksamhet och sker helt utan vinstintresse. Eventuellt överskott bevaras i whiskysafe för en kommande gemensam provning. Insättningar till whiskysafe är momsfria då de avser förmedlingsuppdrag av deltagande medlemmar och ingen moms kan dras från inköp av whisky.. (Whiskysafe har lånat ordet från whiskytillverkningens spiritsafe som är den skattefria hantering av tillverkad sprit som ska lagras)

Foto: Lennart Andersson

A Taste of Whisky

Jul-i-Kalender       onlineprovning, Juli 2016

5 helger i juli - 10 whisky att prova sig igenom, kan du avgöra om whiskyn  kommer från Skottland eller något annat land?


Känner du igen Skotsk whisky? Flertalet av whiskysorterna kommer från just Skottland men whisky produceras i fler och fler länder och vissa länder producerar redan mängder som vida överstiger de största destillerierna i Skottland (med varierat resultat)  i denna whiskykalender kommer det bara finnas Single Malt och varje helg provar vi en Skotsk och en whisky från ett annat land.  Er uppgift är att hitta vilken som är vilken.


Anmälan görs via länken nedan, faktura skickas ut via e-post. Alla deltagare måste läsa och bekräfta   Regler och Information.


För er som inte har möjlighet att hämta whiskykalender i Kalmar tillkommer 59 kr i fraktkostnad.


Har ni frågor, skicka ett mail: info@atasteofwhisky.se

A Taste of Whisky

A Taste of Whisky drivs av mig Peter Kärredal och mitt intresse för whisky.


Genom att blint prova ett antal olika whiskysorter kan både den erfarne och oerfarne whiskydrickaren hitta nya och oväntade favoriter. Provningarna görs hemma hos var och en, vad vi haft i flaskan redovisas på bloggen direkt efter en kortare kommentar eller dagen efter då bild och info läggs upp.


Läs bloggen här.

Hur funkar det?

I Sverige är försäljning av alkoholhaltiga drycker strängt reglerat, denna sida varken marknadsför eller säljer whisky eller andra alkholhaltiga drycker.


Alll information och regler finner ni nedan, men i kort betalar deltagare in avgift för att deltaga i en online-provning, samtidigt betalas pengar in till ett whiskysafe som används för att köpa in x antal whiskyflaskor till provningen. Inköp och fördelning av whiskysamples till provningen sker helt utan vinstintresse och med namngivna deltagare.


Regler och information.