Hur funkar det


Hur går en online-provning till?Foto: Peter Kärredal A Taste of Whisky

A Taste of Whisky

onlineprovningar

Hur går det till?


Onlineprovning / whiskyprovning

A Taste of Whisky har både vanliga whiskyprovningar och onlineprovningar där vi provar whiskyn var för sig hemma och online på bloggen delger vad vi tyckte om whiskyn, antingen med ett par korta rader/ord eller fullständiga tasteingnotes.


Oftast är provningarna blindprovningar där man först efter skriven kommentar i bloggen får reda på vad som fanns i flaskan, det räcker självklart med att skriva en punkt eller så om man är nyfiken, men ofta sätter prislappen griller i huvudet på oss när vi provar whisky.


A Taste of Whiskys onlineprovningar

Vid en onlineprovning köper jag in whisky med pengar  från whiskysafe som finns förklarat i Regler och information, dessa fördelas som visas i bildspelet ovan i sampleflaskor där 30 ml använts hittills. Flaskorna märks med nummer och vilken onlineprovning/kalender de tillhör. Flaskorna fördelas på de deltagare som är med på provningen och bloggen förbereds.

Bloggen

A Taste of Whiskys blogg uppdateras med spännande reflektioner, nyheter, provningar m.m. och allt i whiskyns tecken.


Bloggen används också för respektive online-provning där respektive dags whisky presenteras och diskuteras. Vissa onlineprovningar hålls som blinda provningar där deltagarna först får reda på innehållet i sampleflaskan efter att de skrivit en kommentar på bloggen.


Läs bloggen här.

Hur funkar det?

I Sverige är försäljning av alkoholhaltiga drycker strängt reglerat, denna sida varken marknadsför eller säljer whisky eller andra alkholhaltiga drycker.


Alll information och regler finner ni nedan, men i kort betalar deltagare in avgift för att deltaga i en online-provning, samtidigt betalas pengar in till ett whiskysafe som används för att köpa in x antal whiskyflaskor till provningen. Inköp och fördelning av whiskysamples till provningen sker helt utan vinstintresse och med namngivna deltagare.


Regler och information.