Flaska 10 - Whiskykalender 2018

Flaska 10 - Koval Single Barrel Malt


Single Malt från USA 40%, NAS

Nr 301  och kostar 599  kr


Hade jag skrivit Amerikansk Whisky i blogginlägget tror jag många skulle haft förutbestämd uppfattning om whiskEyn i glaset.  Men denna Koval från Chicago är ett litet mysterium för mig.


Den verkar bara gå att köpa på systembolaget i Sverige. Googlar mycket inför dessa infotexter och har mina favoriter på internationella marknaden där man kan hitta mycket och spännande info men om denna Koval Malt hittar jag ingenting. På Kovals hemsida och övriga sidor finns info om övriga whisky i samma serie (Bourbon, Four grain, Oat, White Rye och Rye) där var och en är prydligt beskrivna, men just denna som bara heter Malt - inget alls.


Koval i sig startades så sent som 2008 och tillverkas som sagt i Chicago och allt till whiskyn tas av lokala odlare och som tillverkats ekologiskt - alla Koval whiskys har lagrats och släppts som single barrel - men till skillnad mot Single Cask så har denna vattnats ner till 40% istället för att säljas i Cask Strength "as it is". Fatet i detta fall har varit 113.55 liter.


Officiella noteringar :

Doften är komplex med tydlig fatkaraktär, inslag av vanilj, fudge, kardemumma, apelsinskal, torkade aprikoser, honung och halm.


Tyvärr har det inte skrivits något om smak och eftersmak.