Doft:
Elegant ekig, med små toner av smält socker och citrusskal.
Smak:
Smaken är mer fruktig än doften och håller svartvinbärsjuice som bas.
Eftersmak:
Trädgårdsfrukter, smaksatt med mörk choklad.
Single Malt Whisky från Skottland 54,2%, NAS Nr 40257 och kostar 699 kr
Campbeltown hyser idag förutom Glen Scotia, Glengyle och Springbank, men annat var det förr, före den Amerikanska förbudstiden var detta whiskyvärldens centrum då med 30-talet destillerier.
Historier finns det gott om i Whiskyvärlden, men Glen Scotia håller en mörk historia. 1924 gick destilleriet i konkurs, en av direktörerna då, Duncan MacCullom köpte destilleriet och försökte driva det vidare, men redan 1928 stängde destilleriet igen och hamnade i ekonomiska problem. Duncan dränkte sig i samma sjö som destillereiet tar sitt vatten ifrån och det sägs att han fortfarande spökar på destilleriet.
Men destillereiet repade sig, överlevde andra världskriget, förbudstiden och gamla spöken. Man har till och från fortsatt haft problem med olika ägare, men nu ägs destilleriet av Loch Lommond och drivs av endast 2 personer.
Victoriana är whisky noga utvald av deras master blender, har slutlagrats på hårt kolade ekfat och buteljerad i cask strength.
Har upptäckt att vissa iPhone användare med Safari som webbläsare inte kan visa kommentarsfunktionen, testa med annan webbläsare, t.ex. Google Chrome.
Copyright @ A Taste of Whisky 2014-2024, Peter Kärredal - info[at]atasteofwhisky.se